Eckhart Tolle ziet het lichaam als een van de toegangswegen tot het NU. Door te voelen dat je lichaam levend is – vol met energie – is het mogelijk om je minder bezig te houden met gedachten. Eckhart Tolle benoemt oosterse oefenvormen om het lichaam direct te ervaren. Chi Kung is zo’n oefening, die al meer dan drieduizend jaar oud is. Chi Kung betekent letterlijk ‘Energie Oefening’. Het zijn vele eenvoudige houdingen en oefeningen met een krachtige uitwerking. Door de eenvoud is het voor iedereen mogelijk om aan de oefeningen mee te doen. Je hoeft er niet bij na te denken. Hierdoor is het mogelijk om direct in contact te komen met je lichaam. De meeste oefeningen worden staand gedaan. Er zijn ook oefeningen die zittend en zelfs liggend gedaan kunnen worden. Chi Kung heeft een positief effect op het immuun systeem en de gezondheid in het algemeen. Een uurtje oefenen wordt vaak als zeer verfrissend ervaren.

Leraar
Ed van Zoolingen beoefent al meer dan 25 jaar Chi Kung. Eerst als onderdeel van een vechtsport. Daarna meer gericht op de gezondheidsaspecten en lichaamsbewustzijn. In de lessen staat Zhan Zhuang Chi Kung centraal. Zhan Zhuang kan vertaald worden als ‘staan als een boom’. Het is een authentieke vorm van Chi Kung waarbij er aan de buitenkant niets lijkt te gebeuren, maar waarbij we van binnen (energetisch) rusig maar gestaag groeien.

Voor wie?
Iedereen kan met Chi Kung meedoen. Leeftijd en geoefendheid zijn niet van belang. In eerste instantie kan men een doel hebben, bijvoorbeeld energieker worden, meer balans in lijf en leven vinden, klachten (bijvoorbeeld rugpijn) verhelpen, of ter ondersteuning van (top)sport. Tijdens het oefenen wordt het lichaam direct ervaren en kun je je doel op een positieve manier voorbijstreven.

Lessen
De lessen worden elke maandagavond gegeven om 20:00 uur te Rhenen. In de zomer worden lessen soms in het bos gegeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ed van Zoolingen via 0620378789 of edvanzoolingen@planet.nl.